In België is de regelgeving omtrent wegenbelastingvrije auto’s ongeveer gelijk aan de oude regelgeving in Nederland. Echter liggen de bedragen een stuk lager. Verschil met het rijden van een oldtimer is dat er in België wel wegenbelasting betaalt dient te worden. Deze zogenaamde forfaitaire belasting ligt aanzienlijk lager dan het toch al lage bedrag aan wegenbelasting dat men betaald voor het rijden van een auto in België.

Tol is de belangrijkste bron van inkomen rond auto’s in Frankrijk. In feite is iedere auto daar een wegenbelastingvrije auto, aangezien niemand een belasting hoeft te betalen over zijn of haar auto. Waar in Nederland de wegenbelasting oorspronkelijk ook bedoeld was om het wegennet op te knappen, is dit in Frankrijk nog steeds het geval. Inwoners en toeristen betalen tol op een groot aantal wegen. Dit kan gezien worden als alternatief voor wegenbelasting. Daarnaast zit er in de benzineprijs ook een stukje belasting inbegrepen. Desalniettemin ligt de prijs voor benzine in Frankrijk toch een stuk lager dan in Nederland. In Frankrijk zijn dus alle auto’s wegenbelastingvrije auto’s. Alvorens u deelneemt aan het openbaar verkeer is het natuurlijk wel belangrijk om een goede autoverzekering te hebben, hiervoor kunt u autoverzekering vergelijken België

Een Engelse variant van wegenbelasting bestaat er ook niet. In Engeland dient eens in het half jaar of jaar een belasting te worden betaald op het postkantoor. De kosten voor deze verplichte bijdrage zijn een stuk lager in vergelijking tot de wegenbelasting hier.

Bevriezen regeling wegenbelastingvrije auto’s rechtvaardig?

Na de vergelijking gemaakt te hebben met omliggende landen lijken de stappen die de Nederlandse regering doet omtrent de regelgeving van wegenbelastingvrije auto’s logisch. Met name Duitsland speelt een grote rol in de aangescherpte regelgevingen. Engeland en Frankrijk zijn een stuk voordeliger wat betreft het rijden van (oude) auto’s en in België is de regelgeving ongeveer gelijk. Daar moet echter wel betaald worden voor auto’s die in Nederland beschouwd worden als wegenbelastingvrij.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved