De hoogte van de belasting is niet alleen afhankelijk van uw woonplaats. Het gewicht en het type van het voertuig (personenauto, vrachtauto, autobus), het gebruik (privé of zakelijk), de soort brandstof (benzine, diesel, lpg), de provincie waarin de houder van het voertuig woont en de leeftijd van het voertuig (voertuigen ouder dan 25 jaar zijn vrijgesteld van deze belasting mits de datum van eerste toelating vóór 1 januari 1987 is). Wegenbelasting moet worden betaald zodra een voertuig op naam staat, zelfs al wordt deze niet gebruikt. De enige manier om geen wegenbelasting te betalen voor uw voertuig, naast de keuze voor een wegenbelastingvrije auto, is het schorsen van uw kenteken.

Aanvang en einde belasting

De wegenbelasting wordt vastgesteld per 3 maanden. Betalen kan echter per 3 maanden of per jaar. Bij nieuwe auto’s dient wegenbelasting afgedragen te worden vanaf de datum dat de auto op naam wordt gezet op het kentekenbewijs. ij verkoop van de auto stopt de plicht om belasting te betalen. De verkoper moet wel over een vrijwaringsbewijs beschikken. Met deze vrijwaring wordt de plicht om belasting te betalen overgebracht naar de nieuwe eigenaar. Het overschrijven van een auto kan bij het postkantoor.

Rekenprogramma

Om te kijken of u een wegenbelastingvrije auto rijdt of kunt rijden, kunt u ten alle tijden de wegenbelasting berekenen Niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor bestelauto’s, motoren, aanhangwagens, kampeerauto’s, caravans, bussen of rijdende winkels. Voor vrachtauto’s is er een tabel “Tarief vrachtauto’s”.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved