Wegenbelasting, BPM en bijtelling in 2012, 2013 en 2014

Er zijn een hoop misverstanden de wereld in geholpen omtrent de wegenbelasting, de BPM en de bijtelling van voertuigen. Zo is er voor de regelingen omtrent wegenbelastingvrije auto’s al één en ander veranderd. U kun daar meer over lezen door hier te klikken. Wat zijn de plannen van de regering voor de wegenbelasting en BPM nu werkelijk? In deze sectie worden de plannen omtrent de wegenbelasting , de BPM en de bijtelling van voertuigen precies uitgelegd.

Allereerst wordt de motorrijtuigen belasting behandeld, gevolgd door de BMP. Hier na volgt informatie over de toekomstige wetgeving omtrent de bijtelling. Wilt u alleen een bepaald deel lezen? Scrol dan verder naar het desbetreffende kopje. Om alvast één tip van de sluier op te lichten: auto’s die op dit moment wegenbelasting vrij zijn, zullen dit naar alle waarschijnlijkheid blijven tot 1 januari 2014. De regelingen omtrent BPM en de bijtelling zullen echter al vanaf 1 juli 2012 aangescherpt gaan worden.

Het begin van de veranderingen

Er is reeds een voorstel ingediend om de normering voor zuinige auto’s aan te scherpen. Dit voorstel is inmiddels goedgekeurd en vervolgstappen worden ondernomen. Dit voorstel heeft betrekking om de motorrijtuigenbelasting / wegenbelasting, de BPM en de bijtelling.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved