Motorrijtuigenbelasting

Op 1 januari 2014 vervalt de vrijstelling voor wegenbelasting voor nieuwe en bestaande auto’s. De wegenbelasting wordt vanaf dat moment puur gewaardeerd op het gewicht van de auto’s. Uitzonderingen zijn auto’s met een CO2 uitstoot van onder de 50 gr per km. Deze auto’s zijn vrijgesteld tot 1 januari 2015. Uiteraard is de oldtimerregeling met betrekking tot wegenbelastingvrije auto’s nog wel van kracht. U kunt hierover op de volgende pagina meer lezen. Vanaf die datum wordt de wegenbelasting gebaseerd op het gewicht van de auto. Tot 1 januari veranderd er op het gebied van de wegenbelasting niets.

BPM

Op het gebied van de BPM gaat er al eerder het een en ander veranderen. Vanaf 1 juli worden de grenzen voor de CO2 uitstoot namelijk ieder jaar scherp gesteld. Hierdoor zal het steeds minder aantrekkelijk worden om een zuinige auto te nemen. Het verschil tussen diesel en benzine zal echter wel worden opgeheven. Dit gebeurt in 2015. De dieseltoeslag, welke nu geheven wordt met de wegenbelasting, wordt per 1 juli 2012 vervangen door een CO2 toeslag.

Bijtelling

Ook op het gebied van de bijtelling gaan er veranderingen plaatsvinden. De grenzen omtrent bijtelling zullen vanaf 1 juli 2012 worden aangescherpt. Voor auto’s aangeschaft voor 1 januari 2014 en met een uitstoot minder dan 50 gr/km blijft 0% bijtelling van kracht. Auto’s aangeschaft tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015, die ok een uitstoot hebben lager dan 50 gr/km vallen onder een tarief van 7% bijtelling. Tarieven die geldig zijn op moment dat de auto op kenteken wordt gezet blijven geldig voor een periode die overeenkomt met een gebruikelijke leaseperiode, wat neerkomt op 60 maanden. Koopt u in 2011 nog een auto die minder dan 50 gr/km CO2 uitstoot, dan heeft u recht op een nihil bij0%g tot 1 januari 2017.
In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de bijtelling en de BPM. Er wordt aangegeven hoe de regelgeving er nu voor staat en wat er in de toekomst gaat veranderen.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved