Wegenbelasting / Motorrijtuigenbelasting

De motorrijtuigenbelasting of houderschapsbelasting (populair benaming “wegenbelasting”) is een belasting die onder meer in Nederland wordt geheven op het bezit van een motorvoertuig. De hoogte van de belasting is afhankelijk van het type en gewicht van het voertuig (personenauto, vrachtauto, autobus), het gebruik (privé of zakelijk), de soort brandstof (benzine, diesel, LPG) en de provincie waarin de houder van het voertuig woont. Benieuwd naar de laagste prijs voor uw autoverzekering? Ga naar de vergelijker. Natuurlijk kunt u ook op de aanschaf aardig wat besparen, bijvoorbeeld door autoleningen goed te vergelijken. Het vergelijken van autoleningen doet u hier.

Bent u van plan een auto aan te schaffen en wilt u gaan voor een zo’n laag mogelijke wegenbelasting? Lees dan het volgende:

Wegenbelastingvrije oldtimer

Allereerst is het nihiltarief van de motorrijtuigenbelasting alleen van toepassing op personenauto’s. Dit betekent motorrijtuigen op drie of meerdere wielen die tevens ingericht zijn voor het vervoeren van een maximaal aantal van acht personen. Kampeerauto’s, die niet aan de hiervoor genoemde voorwaarden voldoen, behoren ook tot deze definitie. De wet motorrijtuigenbelasting heeft dit bepaald. Overigens geldt voor een andere categorie auto’s ook een vrijstelling van de wegenbelasting. Tot 1 januari waren zogenaamde oldtimers vanaf 25 jaar en ouder wegenbelastingvrij. Deze regeling is nu echter veranderd. Auto’s zijn nu alleen nog wegenbelastingvrij wanneer ze voor 1 januari 1987 zijn gebouwd. Reden hiertoe is het feit dat steeds meer mensen gebruik gingen maken van deze wegenbelastingvrije oldtimer regeling. Hierdoor liep de belastingdienst inkomsten mis. Wilt u besparen op uw autoverzekering? Kijk op deze website voor een leuke vergelijking van diverse aanbieders. U zult al snel zien dat het vergelijken van aanbieders aanzienlijk kan schelen in uw maandelijkse lasten. U kunt tevens een vergelijking maken op voorwaarden, zo krijgt u een compleet beeld van het aanbod op de markt!

Het wordt dus steeds lastiger om wegenbelastingvrije oldtimers te kunnen rijden. Echter een wegenbelastingvrije oldtimer kopen is niet voor iedereen de geschikte oplossing. Tegenwoordig is het daarom ook mogelijk om wegenbelastingvrij te rijden met een nieuwe auto. De inruilwaarde berekenen kan u overigens ook goed helpen bij het bepalen van de waarde van uw voertuig! Voor een energiezuinige auto kunt u bijvoorbeeld kijken op AutosWeb of hier

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved