Nieuwe auto? Toch wegenbelastingvrij!

Zoals gezegd is het tegenwoordig ook mogelijk om in een nieuwe auto wegenbelastingvrij te kunnen rijden. Één voorwaarde hieraan is dat deze auto ‘schoon’ moet zijn! Om wegenbelastingvrij te kunnen rijden dient de CO2 uitstoot van de auto niet boven de 95 gram per kilometer uit te komen voor een dieselmotor. Voor een motor met een andere brandstof bedraagt deze grens 110 gram CO2 per kilometer. Let op: auto’s op bio-ethanol vallen niet onder deze regeling!

Wegenbelastingvrij rijden met een lichamelijke beperking

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen ook in aanmerking komen voor het rijden van een wegenbelastingvrije auto. Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient u een goedkope auto te rijden, een verklaring van de arts te hebben en dient u voor 1 april 1918 te zijn geboren.

Overige tips

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om niet voor een wegenbelastingvrije auto te gaan. U kunt dan alsnog kosten drukken door te gaan voor een kleine, lichte en of zuinige auto. Ook hier gelden allerlei regels voor. U kunt de algemene regelgeving omtrent de wegenbelasting hier teruglezen. Informatie over de toekomstplannen omtrent de wegenbelasting (en dus ook het rijden van wegenbelastingvrije auto’s), bpm en de bijtelling kunt u hier vinden. Houd deze site regelmatig in de gaten, want er is nog een hoop speculatie rondom de exacte wetgeving omtrent wegenbelasting vrije auto’s, bijtelling en BPM. Één ding is wel zeker: de regelgeving zal sneller worden en het milieu zal steeds meer in het middelpunt komen te staan.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved