De tankpas is bijna niet meer weg te denken uit het dagelijks straatbeeld. Steeds meer ondernemers en zzp’ers maken gebruik van deze handige pas.

U en de tankpas

Het is voor u als ondernemer ontzettend aantrekkelijk om een tankpas aan te vragen want deze biedt bijna alleen maar voordelen. Vaak wordt door ondernemers vergeten de BTW van het tanken te declareren bij de fiscus waardoor u al gauw twee tientjes misloopt per tankbeurt. Vergeet daarbij niet de kostbare tijd die de tankadministratie vergt.

Waar vraag ik zo’n tankpas aan ?

Er is een aantal bedrijven binnen Nederland die de tankpas aanbieden. MKB Brandstof tankpas, Multi tank card en Travelcard zijn dat soort bedrijven. De tankpas is simpelweg aan te vragen op hun website.

Bij elk van deze bedrijven gelden verschillende vereisten en prijzen. De MKB Brandstof tankpas is bijvoorbeeld geschikt eenmanszaken en stichtingen/ verenigingen, terwijl de Multi tank card weer vooral geschikt is voor transportbedrijven. Op verschillende websites is te vinden wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen deze drie tankpas promotende bedrijven.

Ik ben nog steeds niet overtuigd. Wat zijn nou de voordelen op een rijtje ?

 Na het lezen van deze alinea zult u geheid overtuigd zijn dat het aanschaffen van de tankpas volledig in uw voordeel is. Allereerst is het terugvorderen van de BTW geen lastige opgave meer. Eens in de twee weken krijgt u een overzichtelijke digitale factuur en zo hoeft u dus geen bonnen meer te bewaren. Ook is de tankpas uitermate veilig in gebruik met betrekking tot het afrekenen bij het tanken, zo is de pas beveiligd met een persoonlijke pincode. Daarnaast zorgen actieve fraudepreventie en online autorisatie ervoor dat je altijd en overal veilig betaalt.

Dat is alles ?

Nee dat is nog zeker niet alles. U kunt online uw eigen administratie beheren, er is een speciale tool ontwikkeld voor tankpashouders waarmee alle kaarttransacties gevolgd kunnen worden en via een persoonlijk account kunt u op ieder moment uw tankpassen beheren.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 

 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved