Dekking

Verschillende autoverzekeringen met verschillende dekkingen kunnen worden afgesloten. Naast een verschil in auto’s (wegenbelastingvrij of niet) is dit dus een andere onderscheiding van verzekeringstypes. In Nederland zijn de volgende verzekeringen beschikbaar:
WA-dekking: dekt alleen de schade die u aan andere toebrengt.
– WA Beperkt Casco-dekking: dekt ook uw eigen auto tegen schades waar u zelf niks aan kunt doen
– WA Volledige Casco-dekking: dekt ook de schade die u zelf aan uw eigen auto aanbrengt.
WA Volledige Casco-dekking is dus de meest volledige verzekering en de meest dure verzekering, WA Beperkt Casco valt hier tussenin en de WA-dekking is de meest basic verzekering. Deze verzekering is ook het goedkoopste. Afhankelijk van de prijs, leeftijd van uw (wegenbelastingvrije) auto en uw voorkeur kunt u hier geld besparen.

Overige bespaartips voor wegenbelastingvrije auto’s en niet wegenbelastingvrije auto’s

Ongeacht uw autotype (wegenbelasting vrij of niet) gelden de volgende bespaartips ten alle tijden:
– Vergelijk: er zijn vele verschillende type auto’s met Autoschade en ook vele verschillende soorten verzekeringen. Daarnaast verschilt het aanbod en de prijs per verzekeraar enorm. De ene verzekeraar kan gefocust zijn op jongere auto’s, waar de andere verzekeraar gefocust kan zijn op wegenbelastingvrije auto’s. Ook betalen jongeren bij sommige verzekeraars meer dan bij andere. Ga dus niet blind af op één offerte, maar vraag offertes aan bij meerdere verzekeraars. Op internet zijn ook allerlei verschillende vergelijksites te vinden waar verzekeringen kunnen worden vergeleken.
– Soort verzekering: kies de verzekering die het beste bij u past. Vaak is een WA-dekking voldoende. Laat u dan geen andere verzekering aansmeren. Zeker als u een oude wegenbelastingvrije auto hebt, of een auto die niet veel geld meer waard is, zijn de kosten voor een beter dekkende verzekering vaak de moeite niet waard.
– Schadevrije jaren: in het algemeen geldt hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe goedkoper uw verzekering. Deze schadevrije jaren (of een deel hiervan) verliest uw als u schade claimt bij de verzekering. Laat bij een ongeval dus altijd een kostenplaatje opzetten door uw verzekeraar of tussenpersoon. Het terugverdienen van uw schadevrije jaren kan soms wel jaren duren. Hierdoor is het soms voordeliger om zelf voor de kosten op te draaien. Uw schadevrije jaren worden dan niet aangetast.
– Eigen risico: veel mensen kiezen voor een laag eigen risico. Als u dan schade heeft of toebrengt hoeft u, afhankelijk van uw verzekering, minder zelf te betalen. Er geldt echter wel dat hoe hoger u het eigen risico neemt, hoe goedkoper de verzekering. Dit blijft natuurlijk een risico.
– Wissel van verzekeraar: blijf altijd goed om uw heenkijken. U zit niet vast aan één verzekeraar. Waar deze verzekeraar voorheen wellicht de goedkoopste was, kan dit door de jaren heen sterk wisselen. Het kan dus geld opleveren door eens in de zoveel tijd te wisselen van verzekeraar.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2020 Wegenbelastingvrije auto. All Rights Reserved